CityStudios

FacebookLinkedinYoutubeTwitter

Studiofoto: Dagskurs med modellDenna fotokurs anpassar vi efter dina önskemål och behov. Lär dig t.ex. porträttfoto och modellfoto med riktig modell. Vi visar kamera- och blixtinställningar, samt ljussättning och posering. Tid: 5h - 4995:- inkl moms

Innehåll

Du kan dessutom köpa till ett paket med 10 egna timmar i våra studios  för endast 995:- (värde 3750-7500 kr). Timmarna gäller både under och efter kursen kl 10-18 vardagar i studio 1, 08-22 alla dagar i studio 2. I studio 1 är vi alltid på plats och kan ge dig extra hjälp och utbildning. Timmarna kan du spara i upp till ett halvår, och enkelt boka genom inlogg på vår hemsida.

Den här fotokursen är till för dig som vill få gedigna kunskaper inom studiofotografering. Vi börjar från grunden med studioutrustning och kamerainställningar och fortsätter att öva med både enkla och avancerade ljussättningar i studio på riktig modell.

Vi använder oss av professionella studioblixtar från Elinchrom, och går igenom porträtt- och modefotografering samt viss efterbehandling.
Förkunskaper / utrustningskrav
Inga förkunskaper krävs. Ta med systemkamera, nyladdat batteri och minneskort.

Kursens mål
Efter denna kurs har du en översikt över hur det är att fota i studiomiljö; hur man sätter upp ett mjukt eller hårt ljus i studio, mätning av blixtljus och hur tillbehör som softboxar, paraplyer, raster och reflektorer används för att styra ljuset. Du kommer också ha flertalet bilder för din bildportfolio .

Ingår i kursen
Enkel fika, kaffe och läsk/mineralvatten. Digitalt kursmaterial och 6 månaders emailsupport efter denna fotokurs.

Anmälan
Fyll i kontaktformuläret här intill för att anmäla dig på fotokurs eller skicka en fråga.

Individuell kurs
Vi kör kursen en dag och tid som passar dig.


Adress
Stockholm: City Studios, Holländargatan 27

Förslag på upplägg:

Timme 1
Introduktion, kamerainställningar för studio (bländare, slutare, ISO, vitbalans m.m.). Visning av studion och praktiska övningar. Vi börjar med studiofotografering på en skyltdocka och visar grunderna i ljussättning. Mjukt respektive hårt ljus, vit och grå bakgrund.

Timme 2: Grunderna i studiofotografering, denna gång med en modell. Utrustning, ljusformningstillbehör, gråkort. Vi provar olika typer av ljussättning. Inriktning på porträtt.

Timme 3: Vi fortsätter att öva med modell. Mer om posering och ljussättning. Inriktning på mode.

Timme 4: Vi visar enkel bildredigering i Photoshop.
Timme 5: Frågor, repetition eller mer studiotid.
Du är här: Hem Kurser Studiofoto: Dagskurs med modell